overige diensten

Zibri Procesarchitectuur

Bewegen Gaat niet vanzelf!

Afwachten of ingrijpen?

We zijn al weer een poos onderweg in deze economisch roerige tijd. Toch lijkt het erop dat voorzichtigheid en afwachten nog steeds troef is. Deze reactie is wel begrijpelijk maar het is zeker niet de beste strategie voor ondernemingen. In mijn praktijk zie ik veel bedrijven die tijdens de grote groei van de hoogconjunctuur nogal onzorgvuldig zijn omgegaan met het aannemen van nieuwe krachten. In die periode van grote groei is er weinig geïnvesteerd in de ontwikkeling van het management en de commerciële afdelingen. En juist daar is nu de winst te halen!

Stilstaan of ontwikkelen?

Door nu te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevenden en de commerciële afdeling zorgt u voor een voorsprong op uw concurrent. Verder is het van belang om tegelijkertijd de efficiëntie in uw organisatie aan te pakken. Dat kan op verschillende manieren, maar de grootste winst haalt u door van de volgende zaken een topprioriteit te maken:

  • Investeer in de persoonlijke groei van uw managers.
  • Stel uw bedrijfswaarden op en stel een duidelijke, korte visie op.
  • Kijk zorgvuldig naar uw communicatielijnen.
  • Reorganiseer kritisch uw commerciële afdeling.
  • Stel een strikte procedure op voor Werving & Selectie.

 Is een procesarchitect duur?

Vooral in het MKB is men huiverig voor het inhuren van adviseurs. Logisch, niemand zit op theoretische draaideur adviseurs te wachten die, gespecialiseerd op een deelproces, graag hun oplossing verkopen. Door deze oplossing vervolgens met een uitgebreide offerte en dik rapport te ondersteunen, verbloemen zij hun ware aard: ‘gebakken lucht verkopen’!

Een procesarchitect kost de helft van een jurist of accountant en kenmerkt zich door op een directe en praktische manier met u samen te werken. Het betreft tenslotte uw organisatie en daarmee zijn uw doelstellingen leidend. Een procesarchitect stelt veel vragen, geeft direct praktische opties en spreekt de betrokken medewerkers aan op hun rol verantwoordelijkheid. Uitgangspunt is en blijft om te sturen op oplossingen die voor uw bedrijf werken. Het begeleiden van een veranderproces door een procesarchitect zorgt voor directe opbrengsten in uw organisatie en kost minder dan een mislukte werving van een nieuwe medewerker die na een half jaar weer weg moet.

Filip Vanherpe, managing director Astra Sweets international zegt over Frank Kemper:                                       Door zijn sterke aanpassingsvermogen is Frank Kemper van ZiBri in staat om op alle niveaus binnen de organisatie zijn kennis en ervaring toe te passen. Daarnaast hanteert hij als insteek om zichzelf op termijn als adviseur en coach overbodig te maken. Dit geeft vertrouwen en creëert een absolute meerwaarde                 .

Geïnteresseerd? Bel voor een afspraak met Frank Kemper van Zibri Leiderschap.

Overige Diensten

Zibri Procesarchitectuur Beursplein 5 Workshops Interventie /commercieel interim management Werving & Selectie

Uw eigen pakket

Stel uw eigen pakket samen. Zo ziet u wat uw begeleiding kan kosten.