trainingen

Adviserend verkopen

Het lot van de handelsreiziger, over klantrelaties en de psychologie van verkoop

Voor de verandering nu eens geen training over verkooptechnieken, daar zijn er al genoeg van op de markt. Deze training gaat ervan uit dat u al een aantal aangeboren verkoopvaardigheden in huis heeft, alleen zijn ze nog verborgen. Eigenlijk heeft iedereen verkoop ervaring. Want verkopen we onszelf niet elke dag op allerlei mogelijke manieren? Als u iets wilt verwerven moet je een ander zover zien te krijgen dat hij u helpt het te verwerven. Bij een topverkoper wordt de kwaliteit van de gesprekken niet gemeten aan het wel of niet binnenhalen van de order, maar aan de vraag of hij trouw is geweest aan zijn verkoop principes.
Gevoel, overeenstemming en overtuiging van de keuze voor de juiste partner spelen daarbij een essentiële rol. In dit proces is een klant op zoek naar een betrouwbare partner, en de verkoper naar een betrouwbare afnemer. Bij verkoop gaat het om het spel en de knikkers, waarbij de strategie en de behoefte van de verkoper en inkoper voortdurend interactief zijn.

Psychologie en relatieopbouw:
‘Nooit meer verkopen’ gaat vooral over het verkoopproces en over ‘moeiteloos’ verkopen. Dat betekent ook dat betrouwbare partners ‘nee’ durven te zeggen, door durven te verwijzen of aan te bevelen, en elkaar zo te laten delen in betrouwbare netwerken.